Tule mukaan!

Haluatko mukaan partioon? Hyvä päätös!

Partioon voivat liittyä sekä lapset että aikuiset. Harrastuksena partio tarjoaa uusia taitoja, kokemuksia ja elämyksiä kaikenikäisille. Yhteensä meitä on yli 38 miljoonaa, lähes kaikissa maailman maissa. Partio on poliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa toimintaa, joka tapahtuu pääasiassa partion paikallisyhdistyksissä, lippukunnissa. 

Nuorimmat lippukunnan jäsenet ovat 7-vuotiaita sudenpentuja ja suurin osa lapsista aloittaa sudenpentuina. Mukaan oman ikäkautensa toimintaan pääsee kuitenkin milloin tahansa myöhemminkin. Löydät lisää tietoa eri ikäkausista nettisivujemme Ryhmät-osion takaa. 

Partio-ohjelma on suunniteltu 7-22 -vuotiaille, mutta lippukunnallamme on toimintaa myös sitä nuoremmille ja vanhemmille. Alle kouluikäiset pääsevät retkeilemään ja opettelemaan partiotaitoja yhdessä vanhempansa kanssa Mustikat-ryhmän kanssa. Aikuisille puolestaan on oma aikuisvartio Aivot, joka niin ikään retkeilee ja kisaa yhdessä. Sekä Mustikoilla että Aivoilla on oma sivunsa yläpalkin Ryhmät-osiossa.

Uusia aikuisia tarvitaan vuosittain monenlaisiin vapaaehtoistehtäviin lasten partiotoimintaa tukemaan:

  • akelaksi, eli 7-9 -vuotiaiden sudenpentujen laumanjohtajaksi
  • sammoksi, eli 10-12 -vuotiaiden seikkailijoiden joukkueenjohtajaksi
  • luotsiksi, eli 13-22 -vuotiaiden nuorten ryhmien aikuinen taustatueksi
  • projekti- ja tapahtuma-apulaiseksi
  • talkooavuksi
  • tai ihan miksi vaan! Mitä omaa asiantuntemusta tai taitoasi hyödyntäen voisit tarjota lasten ja nuorten toiminnan avuksi? 

Jos sinä tai lapsesi haluatte liittyä mukaan Roineen Tyttöihin, lähetä sähköpostia Jennille: jenni.nieminen@fimnet.fi.