Sudenpennut

Sudenpennut ovat kaikkein nuorimpia, 7-9 -vuotiaita partiolaisia. Sudenpentulaumassa on yleensä 8-12 sudenpentua, ja heitä johtaa viikoittaisissa kokouksissa aikuinen, akela. Sudenpennut tutustuvat partiossa omaan laumaan ja lippukuntaan, suorittavat askel kerrallaan jälki-merkkejä, retkeilevät, kisaavat ja käyvät leireillä. Sudenpentujen tunnusväri on auringonkeltainen ja eläinsymboli tietysti sudenpentu.

 

 

Seikkailijat

Seikkailija on 10-12 -vuotias partiolainen, joka opettelee käytännön partiotaitoja. Kaksi vuotta kestävän perusohjelman aikana seikkailija liikkuu luonnossa, suunnistaa sekä yöpyy ja laittaa ruokaa maastossa. Seikkailija opettelee myös ensiapua, rakentelua ja solmuja. Seikkailijoiden ohjelma on eräpainotteista ja siksi seikkailijat retkeilevätkin paljon. Lisäksi seikkailija osallistuu partiotaitokilpailuihin ja toimintavuoden päättävään seikkailijapeliin, Sepeliin. Seikkailijat suorittavat taitomerkkejä, joita kerätään partiopaidan oikeaan hihaan. Seikkailijoiden tunnusväri on hiilloksenoranssi ja eläinsymbolina on kettu.

 

 

Tarpojat

Tarpojat ovat 12-15 -vuotiaita partiolaisia, joiden tunnusväri on violetti ja eläinsymboli ahma. Tarpojaikäkaudessa seikkaillaan kavereiden kanssa, toimitaan yhdessä ja retkeillään. Lippukunnassamme tarpojaikäkausi onkin aktiivista retkeilyn aikaa, mm. tarpojien syysretki on jokavuotinen perinne. Tarpojat oppivat selviytymään luonnossa ja nauttimaan yhdessä tekemisestä erilaisten tarppojen, eli puoli vuotta kestävien ohjelmaosioiden, sekä KITT:ien (Koko Ikäkauden Tarpojatapaaminen) kautta.

 

Samoajat

Samoajat ovat 15-17 -vuotiaita partiolaisia, jotka kokoontuvat viikottain 4-12 samoajan vartioissa. Heitä johtaa aikuinen johtaja, luotsi, jonka kanssa samoajat suunnittelevat itse ohjelmansa. Samoajaohjelmaan kuuluu olennaisesti ryhmänohjaajakoulutus ja johtamisharjoittelu, sillä samoajat toimivat tarpojaikäisten vartionjohtajina. Samoajien tunnusväri on vihreä, ja eläinsymboli ilves.

 

Vaeltajat

Lippukuntamme 18-22-vuotiaat jäsenet toimivat vaeltajina. Roineen Tyttöjen vaeltajat kutsuvat itseään nimellä Varvas (Viisaat Ahkerat RoTy:n Vaeltajan Arvonimen Saaneet), ja heitä johtaa vaeltajaikäkausivastaava. Vaeltajat kokoontuvat n. joka toinen kuukausi tekemään ikäkautensa aktiviteettejä. Jokainen vaeltaja etenee oman vaelluskarttansa mukaan. Vaeltajuuden alussa tehdään Suomi-projekti, ja viimeisenä vuotena toteutetaan Ulkomaat-projekti. Vaeltajien tunnusväri on ruskea ja eläinsymboli karhu. Vaeltajaohjelman lisäksi monet vaeltajat toimivat lippukunnan johtajaneuvostossa tai muissa johtajatehtävissä.


Aikuiset

Aikuiset tukevat lasten ja nuorten toimintaa osallistumalla viikkotoimintaan, retkille ja leireille. Aikuinen voi kouluttautua partiossa muun muassa eri ikäkausiryhmien johtajaksi, lippukunnan johtajaksi, projektin johtajaksi ja kouluttajaksi. Lisäksi hän voi kasvattaa taitojaan erilaisilla kursseilla, joissa opitaan niin erätaitoja, ensiapua, leikkiä kuin partiokisojen järjestämistäkin.

Lippukuntamme aikuisvartio Aivot on säännöllistä pääsääntöisesti aikuisille suunnattua toimintaa. Monipuolinen partiomainen toiminta on avointa kaikille aikuispartioinnista kiinnostuneille oli vanhaa taustaa tai ei. Osallistumispakkoa ei ole vaan mukaan voi tulla niille kerroille, jotka kiinnostavat ja kalenteriin sopivat. Ryhmässä toimimisen edellytyksenä on jäsenyys Roineen Tytöissä, Harjun Pojissa tai Sahalahden Sinisusissa. Lippukuntaan voi liittyä Aivoihin tutustumiskerran ja liittymispäätöksen jälkeen, liittymistä edeltävää jäsenyyttä ei tarvita.