Symboliikka

Tässä lipussa, joka on kohta lippunne ja jonka kirjailija Finne heraldiikan lait ja määräykset tuntien on sommitellut, nousee Roineen sinestä valkoinen lilja, jonka ympärille teidän järjestönne aatteet ja pyrkimykset kokoontuvat. Toivon, että lippunne yhä jatkuvasti kokoaa aatteensa palvelukseen lukuisasti reippaita tyttöjä Roineen rantamilta.” –Eeva Tulenheimo 1931

 

Roineen Tyttöjen huivimerkki

Roineen Tyttöjen huivi on sininen ja siinä toistuvat samat teemat kuin lippukunnan lipussa sinisen partioliljan noustessa Roineen aalloista.

Huivimerkin saa hankkia kun on antanut Partiolupauksen.

 

 

 

 

Partiopaidan merkit

 

Partiopaidassa on sekä pysyviä että vaihtuvia merkkejä. Pysyviä merkkejä ovat mm. paikkakunta-, piiri-, lippukunta- ja järjestötunnukset, jotka sijoitetaan vasempaan hihaan. Lisäksi vasemmassa hihassa on molempien maailmanjärjestöjen lupausmerkit. Maatunnus ommellaan oikean taskun päälle. Oikean taskun päälle ommellaan myös tapahtumamerkit, joita käytetään yksi kerrallaan, ja jonka voi halutessaan siirtää vuoden jälkeen oikeaan hihaan.

Sudenpentujen jäljet, seikkailijoiden ilmansuunta- ja taitomerkit sekä tarpojien ja samoajien merkit ommellaan oikeaan hihaan. Ikäkauteen liittyvät merkit irroitetaan seuraavaan ikäkauteen siirtyessä, ja ne korvaa ikäkauden metallinen päätösmerkki vasemmassa rintataskussa. Vasemman hihan perusmerkkipaketin voi ostaa lippukunnan merkkivastaavalta Itsenäisyyspäivä- ja Yrjönpäiväjuhlissa.

 

Huudot

Roineen Tyttöjen huuto:

Aliviivoo, aliveivoo, aliviivoo veivoo vum
Vili luf vili luf vili Roi vili neen
Vili Ty vili töt vili luf vili luf
Vili luf luf luf!

 

Hämeen Partiolaisten huuto:

Hä-Hä-Häme,
hiljaa hiipii ilves.
Miettii, miettii,
päättää,
hyppää,
voittaa
HÄME!

 

Lisäksi huutorepertuaariin kuuluu iso joukko muita huutoja, joita huudetaan muun muassa paraatissa ja iltanuotioilla. Alla muutama esimerkki.

 

Aaluette – aaluette
pike pike pusse – pike pike pusse
aaluaaluaalue – aaluaaluaalue
fillarin satula – fillarin satula
kaasupoljin – kaasupoljin
ylipitkä wiineri – ylipitkä wiineri.
Ei tuu mittään – Ei tuu mittään
täytyy laulaa lujempaa – täytyy laulaa lujempaa!
(täysillä, lopettaa…)

 

.:Oopuli taipuli, taspuli taipuli, taapuli too :.
.:Oi Serafiina, oi Sierra amba, oi Serafiina Sierra amba, amba, amba… :.

 

H-Y-V-Ä
hyvä, hyvä, hyvä!

 

AIV-rehu, rehu, rehu!
Turhaan emme
kehu, kehu, kehu!