Sudenpentujen vierailu Kangasala-talossa

Roineen Tyttöjen sudenpentulauma Valkohylkeet suorittaa tänä keväänä Kotiseutu-merkkiä, jossa yksi ”jälki” on käydä tutustumassa kaupungin- tai kunnantaloon.  Valkohylkeet ja vuotta nuoremmat Tiikerit saivat tilaisuuden vierailla Kangasalan valtuustosalissa ja kaupunginhallituksen huoneessa, kiitos kaupunginvaltuutetun ja partiotyttöjen isä Wellu Mäkisen aktiivisuuden.  

Oskari Auvinen, Hanna Laine ja Heikki Mäenpää toivottivat partiopaitoihin pukeutuneet tytöt kädestä pitäen tervetulleiksi Kangasala-talon aulassa. Tutut kohtasivat, kun Julia Kork kätteli eskariopettajaansa Hannaa. Ensiksi siirryttiin portaat ylös valtuustosaliin, jossa ihmeteltiin äänestyslaitteita. Akela Henna Salonius pohti, joudutaanko valtuustossa koskaan arpomaan päätöksiä, sillä partiossa näin joudutaan usein tekemään tasapuolisuuden vuoksi esimerkiksi silloin kun päätetään nukkumapaikoista retkellä. Hanna vakuutti, että arpomaan joudutaan vain poikkeustilanteissa.

Pian Oskari hoputti väkeä siirtymään pillimehulle ja pullalle kaupunginhallituksen pyöreän pöydän ääreen. Kun tytöt olivat asettuneet paikoilleen, Oskari paljasti omat partiokytköksensä, sillä hänen kaksi tytärtään ovat myös Roineen Tytöissä ja vaimokin partiolainen. Oskari ja Hanna kertoivat valtuuston ja hallituksen työskentelystä ja vastailivat tyttöjen etukäteen valmistelemiin kysymyksiin, kuten mikä on mukavinta valtuustotyöskentelyssä ja kuinka paljon rahaa Kangasala kuluttaa päivässä. Tytöt kiittivät kajauttamalla Roineen Tyttöjen huudon.

Vierailun loppuhuipennukseksi Heikki Mäenpää halusi antaa koko porukalle Kangasalatalon kasteen.  Heikin johdattelemina tytöt kiipesivät portaita salaista käytävää pitkin ison salin katolle ihmettelemään salin valo- ja äänitekniikkaa. Oli jännittävää seisoa kattoverkon päällä ja katsella salia kärpäsperspektiivistä.

Vierailu Kangasalatalossa oli todella hieno ja mieleenpainuva kokemus. Emme olisi voineet tuntea itseämme enemmän tervetulleiksi. Saimme tutustua hienoihin tiloihin ja päästä paikkoihin, joita emme tienneet olevan olemassa. Yksi partion hienouksista onkin yhdessä tekeminen ja kokeminen.

 

Teksti: Eeva Lahdenniemi

Juttu on julkaistu keväällä 2018 Kangasalan Sanomissa