Lippukunta

Roineen Tytöt (RoTy) on Kangasalan vanhin partiolippukunta. Lippukuntamme perustettiin jo vuonna 1928 ja siitä asti lukuisat tytöt ovat partioineet reippaassa joukossamme. Jäsenmäärämme on noin 250.

Lippukuntamme sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat kokoontuvat kerran viikossa lippukuntamme koloilla. Pääkolomme sijaitsee Tapulinmäellä, Kirkonkylän seurakuntakodin yläkerrassa. Lisäksi jonkin verran toimintaa on Suoramalla ja Ruutanassa. Samoajat ja vaeltajat kokoontuvat hieman harvemmin ja kokoukset pidetään tarpeen mukaan myös muualla kuin kololla.

Viikoittaisten kokoontumisien lisäksi ryhmät tekevät omia retkiään. Kaikki toimintaryhmät sudenpennuista alkaen retkeilevät lähiseudulla harjoitellen luonnossa yöpymistä. Suosittuja retkikohteita ovat mm. Kaarinanpolku monine laavuineen, Laipanmaa, sekä läheiset kansallispuistot, kuten Seitseminen Ylöjärvellä.

Lippukuntamme toiminta pyörii ympäri vuoden. Syksyllä kokoukset alkavat samoihin aikoihin koulun kanssa. Lokakuussa kisaillaan perinteisessä Severinpäiväkilpailussa, jonka veljeslippukuntamme Harjun Pojat (HaPo) vuosittain järjestää. Joulukuussa vietetään Itsenäisyyspäiväjuhlaa sekä lähdetään joululomalle Puurojuhlan myötä. Tammi-maaliskuussa on talviretken aika ja helmikuun 22. tienoilla juhlitaan myös partioliikkeen perustajan Lordi Baden-Powellin ja vaimonsa Lady Olaven syntymäpäivää Muistelemispäivän merkeissä. Huhtikuun lopussa partioviikolla kisaillaan Yrjönpäiväkisassa ja vietetään Yrjönpäiväjuhlaa. Myös juhlava partioparaati on huhti-toukokuussa. Kesäloman kohokohta on kesäleiri, joka voi olla lippukunnan oma leiri Santasaaressa Vesijärvellä tai vaikkapa vaellus Saariselällä. Osallistumme myös Hämeen partiopiirin piirileireille ja Suomen Partiolaisten FinnJamboreille.

Yhteistyö veljeslippukuntamme Harjun Poikien kanssa on tiivistä ja monet tapahtumista järjestämmekin yhteisvoimin. Yhteistyötä tehdään myös Kangasalan kolmannen partiolippukunnan, Sahalahden Sinisusien (SaSi) kanssa.

Lippukuntamme kuuluu Hämeen partiopiiriin, joka kokoaa Hämeen alueen 130 lippukuntaa eli n. 9000 partiolaista yhteen. Piiri järjestää monia tapahtumia, joihin osallistumme vuosittain sankoin joukoin, mm. partioparaatin, sudenpentutapahtumia, partiotaitokisoja (pt-kisat), piirileirejä, taitopäiviä, ohjelmatapahtumia ja kursseja.

Suomen Partiolaisten tapahtumista olemme tuttu näky etenkin partiotaitokilpailujen SM-kisoissa ja n. joka 6. vuosi järjestettävillä Finnjamboreilla. Otamme osaa myös kansainvälisiin partiotapahtumiin, kuten joka 4. vuosi järjestettävälle maailmanjamboreelle sekä mm. Roverway- ja Moot-leireille.